Binarium Дали Binarium е доверлив брокер за бинарни опции или не? – Дознајте во овој преглед. Со повеќе од 5 години искуство на финансиските пазари, ја тестирав оваа компанија и ќе ви дадам повратни информации. Дознајте повеќе за функциите, понудите и повлекувањето на брокерот. Во следниот текст, ќе добиете и чекор по чекор водич за да научите како да тргувате на оваа платформа.

Преглед на Binarium


ШТО Е БИНАРИУМ? – ПРЕТСТАВИ БРОКЕРОТ

Binarium е целосен брокер за бинарни опции основан во 2012 година. Можете да се обложувате на forex, криптовалути и стоки во една платформа. Компанијата е со седиште во Suite 305, Griffin Corporate Centre, PO Box1510, Beachmont, Kingstown, St. Vincent и Grenadines. Исто така, компанијата доби различни канцеларии во Кипар, Украина и Латвија.

Брокерот прифаќа трговци од целиот свет. Зборуваат различни јазици и добија огромен тим за поддршка. Покрај тоа, Бинариум користи ЕУ-банки за средствата од клиентите и се регулирани начини на депонирање и повлекување.

Првите тешки факти за компанијата:

 • Основана во 2012 година
 • Меѓународен брокер за бинарни опции
 • Трговец на повеќе од 100 различни пазари
 • Поддршка на различни јазици
 • Банките на ЕУ за средства на клиентите


Условите за тргување на платформата

На платформата Binarium, можете да тргувате со повеќе од 100 различни средства. Брокерот секогаш се труди да ја подобри својата понуда. Можно е да се тргува со краткорочни или долгорочни бинарни опции. Исто така, можете да се обложувате на растечки или пад на пазарите. Има огромен опсег на време на истекување за избор на платформата. Можете да тргувате со тргување од 60 секунди или повеќе од опции со рок на истекување од 1 месец.

Бинарните опции се поделени на „Турбо“ и „Бинарни“. Турбо е краткорочни занаети, а бинарни се долгорочни занаети. Дозволено е да се започне со обложување со само 1$, а минималниот депозит е само 10$. Инвестирајте ја секоја сума што ја сакате со оваа платформа. Нема строги правила. Покрај тоа, повратот на инвестицијата е помеѓу 80-90% за повеќето пазари.

Условите за трговците:

 • Тргувајте со девизен курс, криптовалути и стоки
 • Тргувајте со краткорочни и долгорочни бинарни опции
 • Започнете со тргување со само 1$
 • Минималниот депозит е 10$
 • Повратот на инвестицијата е помеѓу 80-90%


Дали е правилно извршувањето на наредбите?

За трговците со бинарни опции многу е важно да се постигне најдоброто извршување на пазарот. Особено за краткорочни бинарни опции, влезната точка на вашата трговија треба да биде најдобра. Лично, многу го тестирав извршувањето на платформата за тргување. Од моето искуство, тоа е едно од најбрзите егзекуции што некогаш сум ги видел. Не треба да има проблем да се влезе на пазарите со Binarium.

ПРЕГЛЕД НА ПЛАТФОРМАТА ЗА ТРГУВАЊЕ БИНАРИУМ

Во следниот текст ќе ви дадам преглед на платформата за тргување. Софтверот Binarium е достапен за секој уред и можете да тргувате со вашиот мобилен телефон. На прв поглед, софтверот е многу јасен и лесен за користење. На долната слика, ќе видите директна слика од екранот на платформата во живо.

Преглед на Binarium

Бинариумска платформа


Графикон за почетници и професионални трговци

За техничка анализа, трговецот треба да користи различни типови на графикони и индикатори. Во следниот дел, сакам да докажам дали можете да направите добра анализа со оваа платформа.

Во долниот лев агол можете да го видите менито за прилагодување на графиконот. Достапни се повеќе од 4 различни типови графикони. Изберете помеѓу линија, свеќници и столбест дијаграм. Многу е лесно да се приспособи и секогаш можете да ја промените видливоста. Понатаму, можете да користите над 50 различни индикатори и некои технички алатки за цртање на графиконот. Исто така, трговците можат да ги прилагодат своите алатки со неколку кликања. Според мое мислење, Binarium ви нуди доволно алатки за правилно тргување.

Во горното мени, можете да се менувате помеѓу пазарите и графиконите. Платформата ви овозможува повеќе графикони што е огромна предност за другите платформи бидејќи можете да тргувате со повеќе од 1 пазар во исто време.

Приспособлив график:

 • Различни типови графикони
 • Повеќе од 50 различни индикатори
 • Алатки за цртање и анализа
 • Прилагодете ја вашата анализа
 • Мулти-графирање


Како да тргувате со Binarium? – Чекор по чекор водич

Тргувањето со бинарни опции е многу едноставен принцип. Трговците треба да направат прогноза за идното движење на средството. Направете прогноза дали пазарот ќе порасне или ќе падне. Има само 2 опции, затоа се нарекува „Бинарни опции“. Можете да изгубите или да победите во трговијата. Цената треба да биде горната или долната точка на вашата влезна точка на крајот од времето на истекување.

Како да тргувате:

 1. Направете прогноза за движењето на пазарот (анализа на употреба и повеќе)
 2. Изберете време на истекување кога ќе заврши Бинарната опција
 3. Инвестирајте која било сума (почнувајќи од 1$)
 4. Инвестирајте во растечки или опаѓачки пазари со еден клик (купи или продаде)
 5. Добијте висок поврат на инвестицијата или изгубите го износот на вашата инвестиција
Преглед на Binarium

Како што гледате, многу е лесно да се тргува на финансиските пазари со бинарни опции. Има само 3 различни опции од кои треба да изберете.

 1. Време на истекување
 2. Износ на инвестицијата
 3. Купувајте или продавајте пазари

За прашања или помош, платформата нуди 24/7 поддршка за своите клиенти. Покрај тоа, има видео упатства кои се големи Најчесто поставувани прашања за почетници. Потребна ви е малку пракса за правилно да го користите овој финансиски производ. Почетниците прво треба да ја користат бесплатната демо сметка со Binarium.


Демо сметка на Binarium бесплатно

Демо сметката е сметка со виртуелни пари. Можете да ја практикувате платформата за тргување и да инвестирате без ризик бидејќи тоа не е вистински пари. Демо сметката го симулира тргувањето со вистински пари.

Binarium ви нуди бесплатна демо сметка од 10.000$. Трговците можат да ја испробаат платформата или да ги подобрат своите стратегии за тргување без ризик. Друга предност е што можете да дознаете повеќе за новите пазари и да започнете да тргувате со нив. Сметката за вежбање е најдоброто решение за почетници и секој брокер за бинарни опции треба да го обезбеди како Binarium.

 • Бесплатна и неограничена демо сметка
 • Повторно вчитајте ја вашата сметка со само еден клик


Отворете ја вашата сметка во неколку едноставни чекори

Многу е лесно да се отвори сметка со Binarium. Само наведете ја вашата адреса за е-пошта и безбедносна лозинка и ќе добиете пристап до платформата за тргување. Дополнително, потребни ви се вашето полно име и телефонски број за користење на сите функции на брокерот. На Binarium е можно да се тргува со вистински пари без верификација.

 1. Отворете ја вашата сметка за помалку од 60 секунди
 2. Депонирајте вистински пари или користете ја бесплатната демо сметка
 3. Започнете да заработувате
Преглед на Binarium

Како да се депонира на Binarium?

Како и тргувањето на платформата, депонирањето пари е прилично лесно. Binarium нуди огромен опсег на начини на плаќање за вашиот депозит и повлекување. Понекогаш начинот на депозит зависи од вашата земја. Можете да користите кредитни картички (Visa, Mastercard), Neteller, Qiwi, Yandex-money, Webmoney, China UnionPay, Wire Transfer, Cryptocurrencies и повеќе методи.

Започнете со депозит од 10$. Нема скриени надоместоци за вашата трансакција и депозитот е потполно бесплатен.
Преглед на Binarium

Повлечете ја вашата заработка од Binarium

Повлекувањето работи со истите методи како и депозитите. И повторно Binarium не наплаќа никакви такси, но понекогаш има надомест од вашиот давател на плаќање. Тоа јасно можете да го видите на вашата платформа. Компанијата обезбедува исплата во рок од 24 часа. Понекогаш може да биде и повеќе од 3 дена, бидејќи не секој ден е работен ден (викенд).

 • Без надоместоци за депозити и повлекувања
 • Инстант депозити преку електронски начини на плаќање
 • Повлекување за 1 – 3 дена


Добијте бонус бесплатно

Binarium му нуди на трговецот бесплатен бонус за секој депозит, а исто така има и некои други специјални програми за бонуси. Бонусот зависи од износот на вашиот депозит. Може да биде повеќе од 100% од вашиот депозит! За да го повлечете овој бонус, постојат некои услови. Треба да направите обем на тргување од 40 – 50 x износот на бонусот.

Тоа значи дека ако добиете бонус од 100$, треба да направите обем на тргување од 4000 – 5000$. Од моето искуство, ова може да се случи многу брзо. Бонусот е добар начин за подобрување на вашата трговска сметка и пари.

Забелешка:

ВЕ МОЛИМЕ СЕКОГАШ ПРОЧИТАЈТЕ ГИ БОНУС УСЛОВИТЕ. ТИЕ СЕ ПРИКАЖАНИ Транспарентни ВО ПЛАТФОРМАТА ЗА ТРГУВАЊЕ!


Тестирани за поддршка и услуги за клиенти

Друга важна точка за добар брокер за бинарни опции е поддршката и услугите на клиентите за трговците. Во овој преглед, ја тестирав и услугата. Binarium нуди телефон, е-пошта, Skype и поддршка за разговор 24 часа на ден. Тие зборуваат различни јазици за меѓународните трговци. Директно на веб-страницата, можете да ги видите информациите за контакт.

Од моето искуство, поддршката работи многу брзо. Го тестирав неколку пати. Тие можат брзо да одговорат на вашите прашања и да ви помогнат ако имате проблеми со платформата. Тие исто така ви покажуваат како да тргувате со софтверот Binarium. Како заклучок, поддршката ми изгледа многу професионална.

 • Телефон, е-пошта, разговор и поддршка за Skype
 • Услугата е достапна 24 часа
 • Брза и професионална поддршка
 • Менаџери на сметки за поголеми депозити

Достапни земји

Бинариум прифаќа меѓународни трговци од целиот свет. Има само ограничувања во 2 земји. Брокерот не прифаќа трговци од Соединетите Американски Држави и ОАЕ. Сите други земји се добредојдени. Веб-страницата е достапна на 10 различни јазици.

Бинариумот е популарен во:

 • Индија
 • Јужна Африка
 • Малезија
 • Индонезија
 • Филипини
 • Тајланд
 • Кина
 • Европа
 • И повеќе


Заклучок од прегледот на Бинариум - доверлив брокер или не?

Дали Binarum е измама или не? – Лично, од мое искуство, тоа не е измама. Го тестирав во Демо сметката и со малку пари (100 долари). Брокерот работи многу брзо и депозитот и повлекувањето не се проблем. Единствениот недостаток е тоа што нема регулатива. Тие добија лиценца само во Русија, но без општа регулатива.

Морам да кажам дека платформата е една од најдобрите за почетници, бидејќи е многу пријателска и лесна за употреба. Покрај тоа, можете да започнете со малку пари. Извршувањето е толку брзо што бев многу изненаден во споредба со другите брокери. Друга точка што морам да ја спомнам е бонус програмата. Добијте бесплатен бонус без ограничувања. Тоа е најдобриот начин да ја удвоите вашата трговска сметка.

Како заклучок, Binarium изгледа како сигурен брокер за Binary Options, но нема регулатива. Затоа јас лично би тргувал внимателно. Од друга страна, ниту една регулатива значи дека можете да тргувате без верификација.Ова е огромна предност и познавам само неколку брокери кои ја добија оваа понуда.

Предности и недостатоци на Binarium

 • Само 10$ минимален депозит
 • Бесплатна демо сметка со 10.000$
 • Огромен опсег на различни бинарни опции
 • Брзо извршување
 • Удобна платформа
 • Пријателска и професионална поддршка
 • Нема регулатива
Thank you for rating.